neljapäev, 30. september 2010

Niiduk

Aknast paistab alatasa, kui niisama vahtida, autoaknast paistab, et midagi toimub silmanurgas, ise ju ei juhi. Palju asju on juhtub, keegi nagu sõidaks rattaga, teeks trikke tee ääres, rulaga, rulluiskudega; telegraafipostid loenduvad ise, autod loenduvad, kui valel pool näiteks bussis istuda.
Täna oli niiduk. Pikad vikatid, parimast assüüria terasest, parim assüüria kombain tööhoos. Langes väiksemaid puid sooservast, teeäärseid poste, teetulpasid, kännud jäid püsti nagu Roosterägalik oleks seenel käinud, üksikud bussipeatuste platvormid, nagu kulunud plaastrid pooltervenenud haavalt, kõik tuli üles. Siis algasid teetööd, kiirus pidurdus 50ni. Muidugi, ega mullavalli lõigata pole sama, mis raba peal vehkida. Liiguta siis kogu seda massi. Mulda pildus. Sinna tuleb ükskord jalgrattatee.
Lõpuks sai mööda, kiirus tuli üles, tükk aega langetati linnaäärseid laternaposte, maju ja autosid lendas, alles linnas sees tõmmati rauad koomale. Seal. Puiesteed, kurat, sellise väikese sõiduautoga kaugele ei jõua.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar