neljapäev, 31. märts 2011

1. aprillil salastatakse kõik mobiiltelefonide numbrid

EMT teeb 1. aprillil teoks juba ammu hautud plaani muuta keerulisemaks telefoniga helistajate ja SMS-de saatjate elu ning salastab kõikide lepinguliste eraklientide andmed.

Muudatus tähendab, et pärast 1. aprilli tuleb nendel klientidel, kes tahavad oma telefoninumbrit teada, oma soovist mobiilifirmale väikese lisatasu maksmisega selgelt märku anda. Ülejäänud klientide andmeid ei edasta EMT mitte kellelegi.

Firma selgituse järgi oli muudatuse ajendiks klientide negatiivne tagasiside seoses üha sagedasemaks muutunud telefonikõnedega.

«Telefoninumbri avaldamine kliendile on olnud operaatori õigus, mitte seadusest tulenev või nõusoleku andnud kliendi ees võetud kohustus,» selgitas EMT erakliendi divisjoni direktor Riho Jürvetson.

«Seni on EMT kõigi andmete avaldamisega klientidele nõustunud, kuid viimasel ajal on hüppeliselt kasvanud inimeste rahulolematus neile saabunud kõnede üle. Küll tahavad alluvad palka saada või soovib naine teada, kuna koju ilmutakse. Ühesõnaga, mobiilikõned pole enam see, mis vanasti -- tegijate jutt tegijatega. Seega oleme oma klientide kaitseks agressiivsete telefonikõnede eest, sunnitud oma praktikat vastavalt muutma.»

Muudatus on ette võetud ka seetõttu, et sageli klient enam ei mäletagi oma liitumishetkel valitud telefoninumbrit. Numbri teada saamiseks tuleb alates 1. aprillist teha pangaülekanne EMT kontole või pöörduda sellekohase sooviga klienditeenindusse. Muudatus puudutab eeskätt erakliente, sest juriidilisest isikust klientid ei tea üldjuhul juba aastaid oma telefoninumbrit.

Ka mobiilioperaator Elisa lubab oma klientidel ekslikult avalikustatud telefoninumbrid suurema ajakulu ja pärimisteta salastada.

«Kui klient sõlmib Elisaga liitumislepingu, siis tal on valida kas ta soovib oma numbrit teada vastava kuumaksu eest või mitte. Kui klient on ekslikult oma numbri teada saanud, siis salastatakse number koheselt uuesti,» rääkis Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski.

Elisa liitumislepingus on ka vastav punkt mustvalgel kirjas: «Teenusepakkujal on õigus suvalisel hetkel muuta kliendi telefoninumbrit, ilma sellest talle teatamata.»

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar