pühapäev, 12. august 2007

Pargilahingud làbi

Juunis rààkisin avalikku ruumi taasavastavatest lòuna-ameeriklastest ja nende vastasseisust kohalike ja pressiga. Tàna loen Milano Repubblicast (vòrgus pole veel avaldatud, ehk homme), et suurem segadus on nyyd làbi.

Nimelt istusid ekuadorlaste ja itaallaste esindajad maha ning leppisid kokku: et ekuadorlased enam ei grilli vaid sòòvad, mis kodust kaasa vòetud, nii igaks tuleohu juhuks; piknikulised valisid enda seast yhe mehe/komando, kes òhtuks suurema ràmpsu kokku tassib; pudelite asemel juuakse òlut purkidest (et vàltida klaasikilde); ning mis vahest veel olulisem -

Milaano prygifirma AMSA vòttis niipalju aru pàhe, et tòi mòned konteinerid populaarsesse piknikupaika. Itaallased omalt poolt lubasid kràunumise ja vingumise àra jàtta ning edaspidi rahulikult sama parki koos teistega jagada.

Olgu see siis òpetuseks nendele, kes arvavad, et "hakkame sòbralikult elama" meetod ei toimi. Nagu nàiteks Corriere della Serale, kes vastavast syndmusest unustas kirjutada. Mis teha, àkki nende lugejad tòesti ei soovi lahendustest midagi kuulda.

3 kommentaari:

  1. Ja see ongi üks näide asjaolust, miks ma usun, et Itaaliat ootab ees suurepärane tulevik. No kui isegi Milanos asjad mõistlikult lahenevad :-)

    VastaKustuta
  2. Kirjeldasin seda lugu sõpradele Reggios ja nad uurisid "kus see juhtus? muinasjutus?"

    VastaKustuta
  3. Mida aeg edasi, seda uskumatum nàikse ka mulle. Eriti selles tànases Itaalia valguses, kus esinevad peamiselt sheriff-linnapead ja rahvast pannakse juhuslikkuse alusel vàlismaa lennukile.

    Samas on kàes talv ja rahvas viitsigi praegu kuskil pargis jokutada, grilliga vòi ilma. Pealegi on tegu nn. sama maja inimestega. via Salomoni "casa bianca" on sama suur kui mingi Eesti vàikelinn, meeletu betoonist myrakas, mida mul vaatamatu mitmetele pyyetele ei ole ònnestunud rahuldavalt pildile saada.
    Ja lòppude lòpuks oligi puudu tàpselt see vàike kokkulepe, et yhed ei lòugaks ja teised ei vinguks. Pluss prygikastid ja asi ants.

    VastaKustuta