reede, 25. aprill 2008

Che stress, che stress I Ros... 270 bis

Lõpuks ometi leidis rahuldava lõpu üks Itaalia viimase aja poliitilisi kohtuprotsesse. Selle asemel, et selgitada välja, kui kõrgelt tulid käsud Genova protestide laiali ajamiseks, tegelesid kohtuvõimud protesteerijate süüdistamisega. Mis päädis 13 no-global aktivisti, nende seas Kirde Itaalia "allumatute" juht Casarini, protsessimisega Cosenzas.

Genovas ja Naapolis rongkäike organiseerinuid süüdistati terrorismi vastase seaduse art. 270bis alusel, viimane on peaaegu muutumatul kujul jõus Mussolini ajast saadik, pisut tugevdatuna 11 septembri järgse kampaania käigus 2001. aasta detsembris. Kõigi süüdistatute peale kokku nõuti 50 aastat vanglakaristust (pikimat karistust - 6 aastat - nõuti endisele Rifondazione parlamentäärile Carusole) ning kahjutasuks 5 miljonit eurot.

Kohtunikke mingid kokku klopsitud süüdistused õnneks ei heidutanud ning kedagi nende meeleavaldamisõiguse kasutamise eest süüdi ei mõistetud. Arvestades süüdistuse meelevaldsust, protsessi ebanormaalset pikkust ning isiklikku kahju, kavatsevad süüdistatud esitada oma kahjutasu nõude. Genova rahutuste põhisüüdlasi Itaalia politsei ridadest aga ei ole siiani süüdi mõistetud.

Pealkirjaks rida Assalti Frontali repertuaarist. Järgnev video on kahjuks suhteliselt halva kvaliteediga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar